Review : Filem Lone Ranger

Pada 9 Julai yang lepas, aku telah berpeluang untuk menonton filem Lone Ranger anjuran KLIPS yang telah diadakan di Paradigm Mall. Jadi pada entry kali ini saya akan cuba untuk review filem Lone Ranger yang aku tonton ritu.

Ramai peminat Johnny Depp pasti tertunggu-tunggu filem ini yang telah pun berada di pawagam pada 4 July lepas mungkin kerana kehenseman Johnny Depp kot, mungkin lah kan hahaha..so this movie sebenarnya boleh diklasifikasikan sebagai filem Aksi yang ada sedikit unsur lawak..

sebelum pergi jauh, jom kita baca Sinopsis filem Lone Ranger ini

Lawyer John Reid (Armie Hammer) returns to his hometown to be of service to his community. Upon arrival, he discovers a mysterious dispute involving a Native American tribe. After an unfortunate battle with a notorious outlaw, he is injured and rescued by a Native American named Tonto (Johnny Depp). Together they hunt for the villains who caused chaos to the land.

PLOT
so, jika tanya aku tentang filem ini, filem ini terbaik, tapi a little bit slow, ada certain-certain scene yang patut tak perlu dipanjangkan kerana scene tersebut tidak terlalu penting namun semua ini diselamatkan dengan diserapkan unsur lawak dalam filem ini. So macam yang aku kata tadi filem ini a little bit slow dan draggy ini boleh membuatkan orang tidur dalam pawagam.

aku suka cara filem ini buat flashback because bukan tipikal punya flashback, ini juga telah membuat kelainan pada filem ini.

CHARACTER
Macam biasa Johnny Depp dengan lakonan beliau yang terbaik dia berjaya menjiwai watak Native American yang bernama Tonto dan John Ried yang dilakonkan oleh Armie Hammer adalah Watak utama untuk filem ini tapi jika anda menonton filem ini filem ini banyak fokus pada Johnny Depp daripada watak utama tapi kedua-dua ini mempunyai chemistry yang hebat dalam filem ini.

SUGESSTION
Lain orang lain taste, so bagi mereka yang tidak suka menonton filem yang a little bit slow macam ni mungkin mereka akan kecewa tapi bagi aku walaupun filem ini a little bit slow tapi ia takdelah membosankan kerana ada banyak aksi walaupun slow bukan sekadar penceritaan sahaja. Mungkin akan bosan di pertengahan cerita tapi ending dia terbaik.

BINTANG
3.5/5

Author: andyhowtt

Seorang yang 99% Manusia dan 1% Alien yang addict akan dunia internet dan berblogging disamping mengisi masa-masa lapang dengan editing di photoshop dan pengtweet tegar di twitter

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>